Πράσινος χυμός ελιάς: Ανακαλύπτοντας την αίσθηση της τέρψης

Πράσινος χυμός ελιάς: Ανακαλύπτοντας την αίσθηση της τέρψης

Αχνό πράσινο. Έξτρα παρθένο. Με άρωμα που ζαλίζει. Ένας γλυκόπιοτος βιολογικός χυμός. Ένα ζεστό χάδι που ανασταίνει τη γεύση. Ένα λάδι που σε οδηγεί να ανακαλύψεις νέες αισθήσεις. Όπως την τέρψη! Η την ευδαιμονία! Αυτό είναι το εν ανθρώποις ευδοκία!

Σήμερα, 79 χρόνια μετά τη συναρπαστική γραφή του Λόρενς Ντάρελ για τους ελαιώνες και το λάδι της Κέρκυρας, έρχεται η… δικαίωση του συγγραφέα! Το αχνό πράσινο χυμώδες φίνο λάδι του νησιού των Φαιάκων, είναι το καλύτερο του κόσμου. Το αποδεικνύουν Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, έδρες Φαρμακολογίας, διαπιστώνοντας ότι το λάδι του Κερκυραίου Σπύρου Δαφνή το «Governor», διαθέτει τα υψηλότερα ποσοστά ελαιοκανθάνης και ελαιασίνης -ουσίες πολύτιμες για την ασπίδα των καρδιαγγειακών παθήσεων. Έτσι, πριν δυο-τρία χρόνια ο ελαιοχυμός από τους ελαιώνες του πωλούνταν 3 ευρώ το λίτρο, σήμερα στο Χάροντς του Λονδίνου το ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ του «Governor» πωλείται 60 ΕΥΡΩ!

Η τιμή, βέβαια, είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο. Η εξαιρετική ποιότητα, όμως, είναι ο γνώμονας. Αυτό που λέμε τελεία και παύλα!

Έτσι, το πιο συναρπαστικό ταξιδιωτικό site περιπέτειας και ερευνών, το fermor.gr, επέλεξε σήμερα να σας «μιλήσει» για τον αχνά πράσινο «θησαυρό» της Κέρκυρας. Στον ελαιοχυμό αυτόν υποκλινόμαστε.

 

Πηγή: fermor.gr

2 Comments

  • by AAtrorarne Posted September 4, 2017 03:03

    Four to five glasses of this juice should be consumed every week to find the desired result. He is content, as well as the complete opposite of our thoughts old age has in store for us.

    • by olivefabrica Posted February 28, 2018 12:51

      thank you so much for your response.

Your email address will not be published. Required fields are marked *